VOORWOORD

5 PROCENT ERBIJ DUS

Ik werk nu 25 jaar bij Aldi. Nog altijd met liefde en plezier. Mij zal je daarom niet snel tegen mijn werkgever zien aanschoppen. Want ik ben nog steeds van mening dat je met elkaar meer kan bereiken dan tegen elkaar. Maar ik wil zaken wel goed geregeld hebben. Vandaar dat ik ook vijf jaar in de ondernemingsraad heb gezeten. En sinds ongeveer een jaar probeer ik als kaderlid van FNV Handel dingen te bereiken voor de mensen op de werkvloer.

Ik ben niet alleen pas een jaar actief kaderlid, maar ook pas een jaar vakbondslid. Voor wie zich afvraagt waarom ik deze stap na 25 jaar werken nu pas gezet heb: toch om dingen voor elkaar te krijgen. Zoals nu, tijdens de coronacrisis. Als we dan toch besluiten gewoon door te werken, laten we dat dan wel veilig doen. Met de bond in mijn rug heb ik me daarom sterk gemaakt voor maatregelen die de veiligheid van het personeel vergroten.

De komende tijd staat het overleg over de nieuwe supermarkt-cao op de rol. Ik heb me opgegeven als kandidaat voor één van de korte filmpjes van FNV Handel waarin leden uitleggen waarom 5 procent meer loon écht nodig is.

Dat vind ik namelijk ook. Hoe loyaal ik ook ben naar mijn werkgever. Het is de hoogste tijd dat wij eindelijk een fatsoenlijk salaris krijgen. Ik ken supermarktmedewerkers die elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen. De werkgevers vragen van de supermarktmedewerkers zo veel mogelijk beschikbaarheid. Het liefst moeten ze zo’n beetje altijd klaar staan voor het werk. Zeker met de huidige ruimere openingstijden. Prima, zeg ik dan, maar zet daar dan ook een gewoon goed salaris tegenover. 5 Procent erbij dus.

We zullen tijdens het cao-overleg wel onze poot stijf moeten houden. Ik hoop dat de andere bonden dit ook doen. Wanneer de werkgevers ook maar een beetje vermoeden dat een bond genoegen neemt met minder, dan zijn we weg. We moeten het dus met z’n allen doen. Gezamenlijk als werknemers, maar ook als bonden.

Christel van der Stel, medewerkster Aldi Fijnaart