VOORWOORD

HET ROMMELT IN DE WINKELSTRAAT

Het personeel in de winkels en distributiecentra roert zich. Begrijpelijk, vindt Linda Vermeulen. Ze houden de zaak draaiend, zorgen dat de bedrijven goede omzetten maken, maar krijgen nauwelijks voldoende betaald om van te kunnen leven.

In een enquête van de FNV onder bijna duizend medewerkers van winkels en distributiecentra geeft driekwart aan ontevreden te zijn over het salaris. Drie op de tien zeggen zelfs niet van het loon te kunnen rondkomen. En daar moeten ze ook nog eens voor werken onder slechte omstandigheden.

Veel winkelketens klagen over personeelstekorten. Maar dat houden zij zelf bewust in stand. Ze doen helemaal niets om mensen vast te houden en het werk aantrekkelijk te maken. In de enquête van de FNV zegt driekwart van de ondervraagden dat er in het bedrijf veel vacatures zijn die niet worden ingevuld. Ze moeten het werk doen met steeds minder mensen. Dat is op een gegeven moment niet meer vol te houden. Collega’s vallen om.

Tegelijkertijd meldt de helft van de respondenten dat er veel mensen met een flexibel contract worden ingezet voor tijdelijk werk. Veel van deze flexkrachten worden na enige tijd weer de laan uitgestuurd. Bij de FNV krijgen we vaak de vraag waarom goede uitzendkrachten toch steeds weer verdwijnen.

Het winkelpersoneel roert zich steeds meer. Zo gaan de recente acties bij Gall & Gall – de eerste acties bij dit bedrijf ooit! – de boeken in als de grootste winkelstaking tot nu toe.

Ook het winkelpersoneel van Primark trekt aan de bel, omdat de keten medewerkers de laan uit wil sturen om ze te vervangen door goedkopere krachten. Bij het distributiecentrum van Holland & Barrett hebben de medewerkers door te dreigen met acties samen eindelijk een loonsverhoging kunnen afdwingen. Eerder al kwamen medewerkers van het distributiecentrum van H&M in actie.

De werknemers hebben de FNV in de enquête duidelijk laten weten wat voor hen de oplossing is: hogere lonen, normale roosters en meer vaste banen. Het gros van de mensen verdient minimumloon. Dat is 10,50 euro bruto per uur, oftewel 1.725 euro bruto op maandbasis bij fulltime werk. Het uurloon kan oplopen met enkele dubbeltjes of euro’s hoger voor mensen die meer ervaring hebben, maar het blijft ook dan nog altijd geen vetpot. Zeker met de hogere energierekening en stijgende huurprijzen kom je daar steeds moeilijker van rond.

Mijn welgemeend advies aan de werkgevers: neem mensen toch aan, houd ze vast en beloon ze goed. Dat is goed voor hen én voor de winkel. Zolang dit niet gebeurt zal het ook de komende tijd blijven rommelen in de winkelstraat.

Linda Vermeulen, bestuurder FNV Handel

Deel deze pagina