PETITIE

MEDEWERKERS BIG BAZAR WILLEN BIG SMILE TERUG

Tekst Ronald de Kreij Beeld FNV, Shutterstock

'…IN DEZE MOEILIJKE TIJDEN HEBBEN WE KEIHARD GEWERKT EN ONZE BIG SMILE LATEN ZIEN…'

Big Bazar heeft zomaar toeslagen voor de medewerkers geschrapt. Zij ontvangen hierdoor tot wel 700 euro minder loon per jaar. Het personeel is een petitie gestart. Ze willen hun loon én hun big smile terug.

Big Bazar, onderdeel van het Mirage-concern (ook Blokker, Intertoys, Miniso), heeft zonder enige vorm van overleg met de bonden de vervangingstoeslag geschrapt, de zon- en feestdagentoeslag gehalveerd, de eetgeldvergoeding aangepast en de compensatie-uren afgeschaft. Het personeel pikt dit niet en FNV Handel ondersteunt hen hierin. De medewerkers van Big Bazar zijn een petitie gestart om hun oude rechten terug te eisen. In een flyer onder de kop 'Geef onze big smile terug', schrijven ze: 'Al vanaf het begin van de coronacrisis waren alle winkels grotendeels open en hebben we fantastische omzetten weten te boeken. Ook in deze moeilijke tijden hebben we keihard gewerkt en onze BIG SMILE laten zien! En wat krijgen we daar nu voor terug?' De FNV heeft berekend dat de medewerkers als gevolg van het schrappen van de toeslagen opeens een fors lager bedrag op hun loonstrookje krijgen. Voor de een is dit 450 euro per jaar minder, voor de ander zelfs 700 euro minder. Als je alle gevolgen voor de werknemers bij elkaar optelt, dan steekt de directie van Big Bazar jaarlijks 750.000 euro aan werknemersgeld in eigen zak!

EINDELIJK WEER CAO-OVERLEG

In een flyer roepen medewerkers van Big Bazar hun collega’s op om voor zichzelf op te komen én lid te worden van de FNV. Aan beide verzoeken heeft het personeel op grote schaal voldaan. De petitie is honderden keren ondertekend en het ledental van FNV Handel bij Big Bazar is explosief gegroeid. Dankzij dit laatste heeft de bond met succes een beroep kunnen doen op de directie van het Blokker-concern om weer te komen onderhandelen over een nieuwe cao. Dat is een mooi eerste succes van de bond. De medewerkers van Big Bazar, en ook de andere winkels in het Blokker-concern, zitten namelijk al zes jaar (!) zonder cao. Nu kan de bond dus eindelijk wel weer met de directie in overleg over vernieuwing van de arbeidsvoorwaarden, werktijden en salarissen. Voorts wil de bond het geld terug dat het personeel de afgelopen jaren is misgelopen. Laat je ook niet onbetuigd. Teken de petitie via deze link. Volg de ontwikkelingen – en meer – op www.facebook.com/fnvwinkelstraat.

DE MEDEWERKERS VAN BIG BAZAR ZITTEN AL ZES JAAR (!) ZONDER CAO

Deel deze pagina