WINKELSTRAAT CAO

DE KOEK EERLIJKER VERDELEN

Tekst Ronald de Kreij Beeld en illustraties FNV

ENKELE CAO-WENSEN: ‘EEN FATSOENLIJKE LOONSVERHOGING EN MEER ZEGGENSCHAP OVER WERKROOSTERS’

FNV Winkelstraat gaat de komende cao-onderhandelingen gebruiken om te komen tot een eerlijkere verdeling van de forse winsten die worden geboekt. Het personeel verdient een fatsoenlijke loonsverhoging, vindt de bond.

Jolanda Vullings is 36 jaar oud, werkt daarvan al 20 jaar bij Wibra, verdient daar 10,52 euro per uur, zit daarmee aan de top van haar inkomen en wordt niettemin door haar werkgever te oud en dus te duur bevonden. Een beter voorbeeld van hoe erbarmelijk slecht de arbeidsvoorwaarden in de Nederlandse winkels zijn, is waarschijnlijk niet te vinden.

HOOP

Maar er is hoop. Er wordt weer onderhandeld over een nieuwe Winkelstraat-cao (officieel cao Retail Non Food) en dat biedt mogelijkheden voor verbeteringen. Dat is wel nodig ook. In 2019 hebben de grote winkelketens een deal gesloten om de lonen van winkelmedewerkers te bevriezen. Ook van winkels die enorme winsten maken, zoals Primark, H&M en Zara. Uiteraard heeft FNV Winkelstraat deze cao niet ondertekend. Voor alle duidelijkheid: Vullings valt met haar hiervoor genoemde inkomen nog onder de “oude” afspraken voor personeel dat al vóór 2006 in dienst was. Haar collega’s met een minder lange staat van dienst zitten daar dus nog eens meer dan een kwart onder, wanneer we het wegvallen van de toeslagen eveneens meetellen.

VERPLICHT FLEXIBEL

Vullings is niet alleen Wibra-medewerkster, ze is ook voorzitter van de ondernemingsraad én kaderlid van FNV Winkelstraat. Vanuit deze laatste functie schuift ze aan bij het cao-overleg zodra dat later dit najaar begint. ‘Twee belangrijke wensen van de bond’, vertelt ze, ‘zijn een fatsoenlijke loonsverhoging en meer zeggenschap over de werkroosters. Ik werk nu bijvoorbeeld 20 uur per week, maar word geacht daarvoor zes dagen per week beschikbaar te zijn. Ik moet verplicht flexibel zijn. Als ik een bepaalde dag écht vrij wil of moét zijn, dan beschouwt de werkgever dat al als niet flexibel. Dan denk ik: oké, je mag best het een en ander van me vragen, maar dan moet je daar financieel ook wel iets tegenover stellen.’

TAARTENACTIE

In aanloop naar het cao-overleg heeft de vakbond een enquête onder de leden gehouden om hen te vragen wat zij in de cao geregeld willen hebben. Begin september is de FNV in diverse steden een “taartenactie” gestart om de winkelmedewerkers bewust te maken hoe “de koek” in de winkelstraat wordt verdeeld. De “taarten” laten zien hoeveel omzet enkele grote winkelketens hebben en welk deel daarvan als beloning gaat naar één werknemer en welk deel naar één bestuurslid. De uitkomsten zijn onthutsend. In het kader van de nu nog altijd lopende taartenactie kunnen winkelmedewerkers voor zichzelf en hun collega’s een taart bestellen die is gebakken door de bakkers van Hema. Bedoeld om elkaar een hart onder de riem te steken.

Jolanda Vullings: ‘Met mijn 36 jaar vindt Wibra mij te oud en te duur’

Deel deze pagina