KERST&PASSIE (2)

EDWIN MONS: 'DE OMGANG MET DE KLANTEN IS HARTSTIKKE LEUK'

Tekst Ronald de Kreij Beeld Doon van de Ven

‘NATUURLIJK GA IK OOK WEL EENS MET DE P IN MIJN LIJF NAAR MIJN WERK’

Hard werken, maar dan wel bij een prachtbedrijf. Edwin Mons zou niet anders willen. Zolang het leuk blijft.

We vinden allemaal wat van ons werk, van onze baan. De een heeft het veel te druk, de ander ergert zich aan een leidinggevende, en een derde heeft het zo langzamerhand allemaal wel gezien. Maar het is bijna kerst dus laten we de vraag een positieve draai geven: wat is jouw passie voor je werk? Oftewel: wat maakt dat jij nog steeds fluitend naar je werk gaat?

Edwin Mons, assistent filiaalleider bij Lidl

‘De omgang met klanten. Ja man, hartstikke leuk. Al zeventien jaar en ik heb er nog steeds niet genoeg van. Lidl is een prachtbedrijf. Wel hard werken, maar ja, je doet het voor de klanten, hè!

‘Onlangs hebben we in verband met kerst onze speciale Delicieux-afdeling weer opgebouwd. Kost een paar uurtjes, maar zo’n eigen thema is hartstikke leuk. Lidl staat bekend om zijn themaweken.

‘Ik werk in een best wel moeilijke wijk in Rotterdam. De mensen besteden kleine bedragen waardoor je per gemaakte euro omzet net iets harder moet werken. Maar dat heeft ook wel wat. Niet iedere klant is even aardig, maar ik behandel iedereen net zo goed als zij mij behandelen. Dat schept in ieder geval duidelijkheid. Dus per saldo kan ik met iedereen overweg. Het is respect – of niet – over en weer. Dit is hoe Rotterdam is.

‘Natuurlijk ga ik soms ook wel eens met de P in mijn lijf naar mijn werk. Dan heb ik er even geen zin in. Dan haal ik ook niet altijd de productiviteitsdoelstellingen. Maar ja jongens, we zijn allemaal mensen. Dit soort dingen kan ik ook nog wel uitleggen hoor. Wat dat betreft durf ik nog altijd mijn mond open te doen. Dat kan gelukkig ook nog steeds, al is de bedrijfsleiding er denk ik niet altijd even blij mee. Maar als ik niets zeg, zal er denk ik ook niet iets veranderen. Ik probeer dingen te veranderen, te verbeteren, van binnenuit. Want ik vind dit leuk werk, maar het moet ook wel leuk blijven.’

EDWIN MONS: ‘JE DOET HET VOOR DE KLANTEN, HÈ!’

Deel deze pagina