KERST&PASSIE (3)

BONNIE RIETVELD: 'IK WERK IN EEN MOOIE WINKEL'

Tekst Ronald de Kreij Beeld Doon van de Ven

‘HET HAD VOOR MIJ ALS KIND AL IETS MAGISCH, ZO’N GROOT WARENHUIS’

De waardering van haar werkgever is niet wat ze zou wensen, maar toch vindt Bonnie Rietveld haar werk nog altijd ‘verschrikkelijk leuk’. Oké, Bonnie, leg uit.

We vinden allemaal wat van ons werk, van onze baan. De een heeft het veel te druk, de ander ergert zich aan een leidinggevende, en een derde heeft het zo langzamerhand allemaal wel gezien. Maar het is bijna kerst dus laten we de vraag een positieve draai geven: wat is jouw passie voor je werk? Oftewel: wat maakt dat jij nog steeds fluitend naar je werk gaat?

Bonnie Rietveld, verkoopster bij Bijenkorf

‘Ja, raar. Ik geef het toe. De waardering voor mijn werk in geld is niet bepaald goed. Beetje ondermaats, kan ik beter zeggen. Maar ik vind wat ik doe nog altijd verschrikkelijk leuk werk. Ik heb een goeie manager, leuke collega’s, werk in een mooie winkel en blijf het fijn vinden om met mensen om te gaan en klanten te helpen.

‘In de deze tijd van het jaar sta ik helemaal in mijn ideale werkomgeving: een prachtige Bijenkorf met veel lichtjes en Sint- en Piet- en Kerstversieringen. Daar was ik als klein kind al van onder de indruk. Het had voor mij iets magisch, zo’n groot warenhuis. Met een aankleding misschien nét iets even over de top, maar heerlijk!

‘Als je mij vraagt naar mijn werkplezier, is het antwoord eigenlijk heel simpel. Geen hoogdravende woorden over goede omzetten draaien, maar gewoon klanten zodanig helpen dat ze blij en tevreden de winkel weer uit gaan. Dat is mijn taak en daar ben ik goed in. Ik hoef gelukkig niet de wereld te verbeteren, want ik zou niet weten hoe ik dat vraagstuk zou moeten oplossen.’

BONNIE RIETVELD: ‘FIJN OM KLANTEN TE HELPEN…’

Deel deze pagina