KERST&PASSIE (5)

GERWIN KAMP: 'IK ZET ME 100 PROCENT IN'

Tekst Ronald de Kreij Beeld Doon van de Ven

GERWIN KAMP: ‘FLUITEND NAAR MIJN WERK EN FLUITEND WEER NAAR HUIS’

Het is de afwisseling die de passie van Gerwin Kamp voor zijn werk brandend houdt. Al 25 jaar. Wat hem betreft blijft dat zo tot aan zijn pensioen.

We vinden allemaal wat van ons werk, van onze baan. De een heeft het veel te druk, de ander ergert zich aan een leidinggevende, en een derde heeft het zo langzamerhand allemaal wel gezien. Maar het is bijna kerst dus laten we de vraag een positieve draai geven: wat is jouw passie voor je werk? Oftewel: wat maakt dat jij nog steeds fluitend naar je werk gaat?

Gerwin Kamp, allround magazijnmedewerker distributiecentrum Albert Heijn

‘Ik heb heerlijk afwisselend werk. Ik heb namelijk drie functies: heftruck rijden en pallets wegbrengen, vrachtwagens laden, en goederen controleren. Heftruck rijden is de hoofdmoot van het werk; voor goederen controleren zijn veel minder mensen nodig. Maar het gaat me om de afwisseling. Ik kom fluitend naar mijn werk en kom daarna ook altijd weer fluitend thuis.

‘Mijn doel is de Albert Heijn-winkels zo optimaal mogelijk te bevoorraden met zo min mogelijk transportschade. Dat betekent dat de vrachtwagens goed gestapeld geladen moeten worden. Dit is mijn beroepseer: wat je doet, moet je goed doen. Ik ben nu 52, en dit doe ik nu al 25 jaar voor Albert Heijn. Hiervoor werkte ik in de tuinbouw.

‘Als je vroeger niet zo goed kon leren op school, kon je altijd nog de levensmiddelenbranche in. Bij Albert Heijn bijvoorbeeld. Die verzorgde dan de opleidingen die nodig waren om je werk goed te kunnen doen. Wat dat betreft de perfecte werkgever. Ook omdat onze DC-cao prima is.

‘Ik maak me wel een beetje zorgen over de generatie werknemers na mij. We hebben op ons DC nog een kleine, slinkende poule van vaste medewerkers, maar alles wat met pensioen gaat wordt vervangen door flexkrachten. Dus kennis vloeit weg, maar er komt geen nieuwe kennis voor terug omdat er veel minder in de flexkrachten wordt geïnvesteerd. Ze verdienen ook minder. Toegegeven, ze verzorgen vooral het orderpicken, wat minder verantwoordelijk werk is, maar wie neemt het heftruck rijden, vrachtwagens laden en goederen controleren voor zijn rekening als straks de vaste krachten allemaal weg zijn?

‘Dit laatste is niet zozeer mijn probleem, maar dat van Albert Heijn. Ik houd maar vast aan mijn persoonlijke drive: me 100 procent inzetten voor dit bedrijf. En dat doe ik zoals gezegd nog altijd met veel plezier.’

‘MIJN DOEL IS DE WINKELS ZO OPTIMAAL MOGELIJK TE BEVOORRADEN’

Deel deze pagina